Boka föreläsningen

Influencer marketing i praktiken

Allt fler företag och organisationer får upp ögonen för influencer marketing – en av vår tids hetaste marknadsföringstrender. Frågorna är många: Är det för alla? Hur får man in influencers på ett naturligt sätt i sin marknadsföringsmix? Vad kostar egentligen ett inlägg? Och vilka juridiska fallgropar ska man se upp för? 

Det här är föreläsningen för marknads- eller kommunikationsavdelningen som vill få en crash course i en av vår tids hetaste marknadsföringstrender! Vi börjar med en ordentlig introduktion till fenomenet – för att senare fördjupa oss i de tre delarna strategi, ekonomi och juridik.

Föreläsningen ger dig inte bara en inblick i hur influencer-branschen ser ut, utan även konkreta och konkreta nästa steg som du kan ta med dig direkt till skrivbordet! Allt med hjälp av Johannes egna erfarenheter, som varvas med aktuell forskning, färsk statistik och konkreta tips på ämnet!
Om föreläsaren

Johannes föreläser om influencer marketing

Johannes Gustavsson (född 1997) anses av många vara en av Sveriges främsta experter på influencer marketing. Han står bakom Infly, en agentur och byrå som representerar sociala medier-personligheter samt hjälper företag att nå sina målgrupper på nya sätt. Han är en flitigt anlitad gästföreläsare som också utbildar på bland annat Sälj & Marknadshögskolan.

Han har särskilt stor erfarenhet av att arbeta med unga på nätet som en av personerna bakom sociala medie-tidningen Oh My Vlog och svenska influencer-turnén Tubecon som lockade 25 000 besökare. Han har skrivit böckerna Uppfödd på nätet (2019) och Influencer marketing i praktiken (2022). Han har bland annat utsetts till Framtidens Makthavare och blev 2022 invald som ledamot i Medieakademin.
Referenser

Det här säger tidigare kunder.

Johannes har talat inför såväl marknads- och kommunikationsavdelningar på små, medelstora och stora företag, som högskole- och universitetsstuderande.
Frida Engman
Läromedelsförfattarna
Genom sitt engagemang och sin kunskap får han publiken att både skratta, förundras och lära sig om en värld som de flesta vuxna inte har insikt om.
Tina Thörner
Konferencier
Johannes är en drivkraft för att minska klyftan mellan de olika generationerna! Han bjuder på berikande kunskaper och insikter som är så viktigt när man ska skapa en framtid i världsklass för alla generationer. En föreläsare och föreläsning som jag varmt kan rekommendera och som bidrar till växtkrafter på detta så viktiga område.
Ylva Lindholm
Eskilstuna Stadsbibliotek
Personlig och professionell föreläsning som bygger på forskning och egna erfarenheter. Johannes lägger föreläsningen på en bra nivå, passar både dig som har erfarenhet av ungas aktiviteter på nätet och dig som är novis. Ingen blir skriven på näsan.
Anna Bostam
Creuna
Trots, eller kanske tack vare, sin ringa ålder har han en djup inblick i både vad som försiggår på ytan, vad som ligger bakom och vad som sannolikt kommer runt nästa hörn.

Vill du lära dig mer om influencer marketing? 👋🏽

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom 48 timmar. Vi ser fram emot att höra från dig!
Alltid förberedelsemöte

Ett förberedande videomöte ingår alltid! Ni får möjlighet att ställa era eventuella frågor om föreläsningen. Vi får möjlighet att lyssna in era önskemål och förväntningar. Win-win!

Alltid skräddarsytt

Influencer marketing är ett nytt fenomen som inte alla har koll på. Därför anpassas innehållet alltid efter vem som sitter i publiken – oavsett ålder, bakgrund eller yrke.

Alltid säkert

Föreläsning på plats på kontoret när restriktionerna har lättat – eller digital föreläsning om en vecka? Vi löser det mesta. Coronasäkert, förstås!