Uppfödd på nätet – Lär känna den sociala generationen (2019)

Det här är storyn om den sociala generationen. De är våra barn, elever, kunder och anställda, och de är den första generationen som är uppfödd på nätet. Hur lever de sina liv, vad värderar och ogillar de, och hur och varför skiljer de sig från tidigare generationer? En bok för föräldrar, lärare, marknadsförare och arbetsgivare som vill hänga med.

Det här är storyn om den sociala generationen. De är våra barn, elever, kunder och anställda, och de är den första generationen som är uppfödd på nätet. Hur lever de sina liv, vad värderar och ogillar de, och hur och varför skiljer de sig från tidigare generationer?

Johannes Gustavsson, en av personerna bakom sociala medie-tidningen Oh My Vlog, entreprenörs-podcasten Drömpodden och influencer-eventet Tubecon Sverige, avkodar i den här boken de digitala infödingarna. Skildringen av den sociala generationen fördjupas genom intervjuer med forskare och influencers. Med bättre kunskap kanske vi inser att allting inte var bättre förr. Och får nya perspektiv i våra roller som förälder, lärare, chef och kommunikatör.

Johannes Gustavsson (född 1997) är rådgivare och föreläsare inom digital kommunikation. Han är en av Sveriges få verkliga experter på den sociala generationen. Bland kunderna finns allt från ledningsgrupper till skolpersonal som vill veta mer om vad dagens unga gör på nätet. Johannes undervisar även på Sälj & Marknadshögskolan i Göteborg.

  • Format Häftad (Flexband)
  • Språk Svenska
  • Antal sidor 205
  • Utgivningsdatum 2019-09-13
  • Förlag Roos & Tegnér (numera Polaris Fakta)
  • Dimensioner 205 x 160 x 20 mm
  • Vikt 363 g
  • SAB Bv,Oabkba
  • ISBN 9789188953308

Go'kväll tipsar om boken

Röster om boken

Uppfödd på nätet släpptes i september 2019. Boken är slut i lager, men den finns kvar att köpa både som e-bok och ljudbok, inläst av författaren själv.

Köp på Bokus
Köp på Adlibris
Pseudonym
Bokus-recension
Väldigt sund bok för oss som håller på att tappa hoppet om den yngre generationen. Det är lätt att bli fartblind för att teknikens under går så fort framåt. Bra bok som får en att tänka om kring internet och sociala medier.
Marylon
Bokus-recension
Bra att hålla sig uppdaterad om tiderna vi lever i, tex att få en förklaring på vad smilys betyder, en intressant och lättläst bok.
Anonym
Bokus-recension
Uppfödd på nätet trycker på vikten av att förstå varandras digitala beteenden, något som gett mig en och annan tankeställare. Det går inte att stänga av nätet och de faror som lurar på barnet där, det är inte lösningen. Som förälder behöver jag istället skaffa mig relevant kunskap om en värld där utvecklingen sker väldigt snabbt, en värld som inte ens fanns när jag själv växte upp. Att mitt barn hänger med i utvecklingen på nätet och lägger den tid han spenderar där på vettiga grejer, behöver inte betyda att han inte har ett rikt liv IRL också. Uppfödd på nätet har ett pedagogiskt och grafiskt snyggt upplägg vilket gör boken lättillgänglig och spännande. Intervjuer med forskare och influencers varvat med fakta och många fina tips på vidareläsning på hemsidan. En annan bra sak är att det finns en ordlista längst bak, fantastisk! Förkortningar, slangord och akronymer som kan göra vem som helst förvirrad förklaras där. Är positivt överraskad av hur mycket jag lärt mig av Uppfödd på nätet, både termer och begrepp som jag inte haft koll på, men framför allt att jag fått några fördomar krossade!
Kaffeläsaren
Bokus-recension
Uppfödd på nätet är en underhållande och väldigt informativ bok. Jag tycker att jag har en hyfsad koll men ändå är det massor med nytt som jag fått lära mig i boken. Boken har ett trevligt upplägg som gör den lättläst och samtidigt är den inspirerande och lockar till att läsa vidare. Boken är bra för oss som inte tillhör den sociala generationen så vi kan läsa på och ha kunskap för att kunna finnas där för barnen som växer upp mitt i det nu. Det är en bok som alla föräldrar till elever i grundskolan borde läsa, den digitala generationen är här för att stanna och vi behöver lära oss hur vi kan göra det bästa av det hela. Rekommenderas varmt!