Influencer marketing i praktiken

Influencer marketing är en av vår tids hetaste marknadsföringstrender. Det här är föreläsningen för marknads- eller kommunikationsavdelningen som vill få en crash course! Vi börjar med en introduktion till fenomenet och varför det fungerar – för att senare fördjupa oss i de tre delarna strategi, ekonomi och juridik.

Allt fler företag och organisationer får upp ögonen för influencer marketing – en av vår tids hetaste marknadsföringstrender. Frågorna är många: Är det för alla? Hur får man in influencers på ett naturligt sätt i sin marknadsföringsmix? Vad kostar egentligen ett inlägg? Och vilka juridiska fallgropar ska man se upp för?

Det här är föreläsningen för marknads- eller kommunikationsavdelningen som vill få en crash course i en av vår tids hetaste marknadsföringstrender! Vi börjar med en ordentlig introduktion till fenomenet – för att senare fördjupa oss i de tre delarna strategi, ekonomi och juridik.

Föreläsningen ger dig inte bara en inblick i hur influencer-branschen ser ut, utan även konkreta och konkreta nästa steg som du kan ta med dig direkt till skrivbordet! Allt med hjälp av Johannes egna erfarenheter, som varvas med aktuell forskning, färsk statistik och konkreta tips på ämnet!

Johannes Gustavsson (född 1997) har särskilt lång erfarenhet av att arbeta med unga på nätet, influencers och TikTok. Inte minst som en av personerna bakom sociala medie-tidningen Oh My Vlog och influencer-turnén Tubecon.

Idag är han en flitigt anlitad föreläsare inom sina expertområden. Han driver dessutom influencer marketing-byrån och agenturen Infly, är ledamot i Medieakademin och bloggare för branschtidningen Resumé. Han har också skrivit böckerna Uppfödd på nätet och Influencer marketing i praktiken.

Vill du förstå den digitala världen bättre?

Hör Johannes berätta om föreläsningen

Boka Johannes

Vill du boka Johannes? Få ett prisförslag!


Prisförslaget är självklart kostnadsfritt och icke-bindande. Genom att använda formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

Johannes som föreläsare

Johannes är en flitigt anlitad föreläsare och moderator. Han är en van talare som ofta medverkar på branschkonferenser, företagsevent och i panelsamtal.

Föreläsningarna är 45-60 minuter och anpassas alltid efter format, tillfälle och publik.

Samtliga föreläsningar kan också göras i form av längre utbildningar inom exempelvis yrkeshögskola eller som en workshop.
Boka Johannes
Anna Bostam
Creuna
Trots, eller kanske tack vare, sin ringa ålder har han en djup inblick i både vad som försiggår på ytan, vad som ligger bakom och vad som sannolikt kommer runt nästa hörn.
Frida Engman
Läromedelsförfattarna
Genom sitt engagemang och sin kunskap får han publiken att både skratta, förundras och lära sig om en värld som de flesta vuxna inte har insikt om.
Ylva Lindholm
Eskilstuna Stadsbibliotek
Personlig och professionell föreläsning som bygger på forskning och egna erfarenheter. Johannes lägger föreläsningen på en bra nivå, passar både dig som har erfarenhet av ungas aktiviteter på nätet och dig som är novis. Ingen blir skriven på näsan.
Tina Thörner
Konferencier
Johannes är en drivkraft för att minska klyftan mellan de olika generationerna! Han bjuder på berikande kunskaper och insikter som är så viktigt när man ska skapa en framtid i världsklass för alla generationer. En föreläsare och föreläsning som jag varmt kan rekommendera och som bidrar till växtkrafter på detta så viktiga område.