Pr är att förändra världen – En underhållande föreläsning om public relations

Edward Bernays fick amerikanska folket att inte bara vara rädda för sovjet utan också äta bacon och ägg till frukost. Gudrun Schyman eldade upp 100 000 kronor för att belysa löneskillnader mellan könen. Och Sveriges mjölkbönder gjorde café au lait trendigt för att få fler unga att dricka mjölk.

Berättelserna om det nästintill mytomspunna området public relations är många. I den här föreläsningen får du följa med in i en värld av begrepp som pr-kupper och pr-kampanjer, opinionsbildning och lobbying, medieträning och krishantering.

Föreläsningen ger en underhållande och stundtals häpnadsväckande inblick i vad som (kanske) egentligen händer bakom kulisserna på de cyniska pr-byråerna, de skeptiska redaktionerna och i maktens hemlighetsfulla korridorer.

Idag är pr ett verktyg som företag, organisationer, politiker och offentliga personer använder sig av för att påverka allmänheten och i förlängningen sälja varor, tjänster eller, kanske framför allt, åsikter. Kanske kan det till och med förändra världen?

Föreläsaren Johannes Gustavsson har under hela sitt yrkesliv arbetat med public relations i olika former, både för kommersiella aktörer och offentliga personer. Han undervisar också i ämnet på yrkeshögskola och har tidigare skrivit böckerna Influencer marketing i praktiken (2022) och Uppfödd på nätet (2019).

Vill du förstå den digitala världen bättre?

Hör Johannes berätta om föreläsningen

Boka Johannes

Vill du boka Johannes? Få ett prisförslag!


Prisförslaget är självklart kostnadsfritt och icke-bindande. Genom att använda formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

Johannes som föreläsare

Johannes är en flitigt anlitad föreläsare och moderator. Han är en van talare som ofta medverkar på branschkonferenser, företagsevent och i panelsamtal.

Föreläsningarna är 45-60 minuter och anpassas alltid efter format, tillfälle och publik.

Samtliga föreläsningar kan också göras i form av längre utbildningar inom exempelvis yrkeshögskola eller som en workshop.
Boka Johannes
Anna Bostam
Creuna
Trots, eller kanske tack vare, sin ringa ålder har han en djup inblick i både vad som försiggår på ytan, vad som ligger bakom och vad som sannolikt kommer runt nästa hörn.
Frida Engman
Läromedelsförfattarna
Genom sitt engagemang och sin kunskap får han publiken att både skratta, förundras och lära sig om en värld som de flesta vuxna inte har insikt om.
Ylva Lindholm
Eskilstuna Stadsbibliotek
Personlig och professionell föreläsning som bygger på forskning och egna erfarenheter. Johannes lägger föreläsningen på en bra nivå, passar både dig som har erfarenhet av ungas aktiviteter på nätet och dig som är novis. Ingen blir skriven på näsan.
Tina Thörner
Konferencier
Johannes är en drivkraft för att minska klyftan mellan de olika generationerna! Han bjuder på berikande kunskaper och insikter som är så viktigt när man ska skapa en framtid i världsklass för alla generationer. En föreläsare och föreläsning som jag varmt kan rekommendera och som bidrar till växtkrafter på detta så viktiga område.